Om Köpingsvik och Öland.


Öland och i synnerhet metropolen Köpingsvik is the place to be - oavsett vilken tid på året!


Vintern är relativt kort men kall, vi får som regel lite snö i slutet av december eller i januari. En äkta öländsk fåk är ett unikum och bara de som varit med om det vet verkligen vad det är!


Våren är underbar! När solen värmer på, alla flyttfåglarna ankommer och det skira gröna gör naturen så vacker. Syrenen kommer i blom, på alvaret blommar orkideerna och havet runt oss börjar bli varmt.


Sommaren - tid för turister. Bad, sol och uteliv. Eller bara naturen, kort och gott. Det finns gott om sevärdheter!


Hösten är en underbar tid! Höstens färger i träd och mark, fortfarande varmt. I slutet av september hålls Skördefesten som är en stor folkfest fylld med mat, konst och loppisar... Så är det också jaktens tid; rådjur, älg, och framför allt småvilt.


Köpingsvik har mycket att erbjuda för alla: kilometerlång vit sandstrand med härligt bad, restauranger och konditori, butik och sköna omgivningar. Här finns också lugn och stillhet för den som önskar. Närheten till Borgholm, cirka fyra kilometer, där shoppinglusten kan tillfredsställas liksom restauranger och pubar finns. Öland är vackert, var du än är, från norr till söder eller från öst till väst och så lättillgängligt vare sig du kör bil, motorcykel, cykel eller vandrar.


Välkommen till Öland - solen och vindarnas ö!