Vi fick en möjlighet...


... att köpa huset av Vera i oktober 2020. Nicke var eld och lågor över möjligheten till verkstaden och självklart tyckte vi båda att det skulle bli ett spännande projekt att renovera själva bo-delen! Så fort köpekontraktet var påskrivet och vi hade nycklarna i handen, åkte vi dit och började planera...


Huset byggdes ursprungligen 1953 av Vera och Per Petersson. Huset byggdes ut vartefter och Per arbetade i sin verkstad där han bland annat tillverkade fönster. De var bosatta i huset hela sitt liv och på äldre dagar tillbringade de mycket tid i solen på verandan. När man än passerade, satt paret där. Det var en självklarhet för oss att döpa huset till Veras Veranda, och lika självklart var det att fråga om lov först!


Vår ambition är att totalrenovera huset, från grund till nock. Verkstaden kommer att husera Nickes företag, Byggfirma Nicke Gotlänning.


Bo-delen kommer att inrymma två lägenheter, den första med sex bäddar och den andra med fyra bäddar. Möjlighet kommer också att finnas att öppna upp mellan båda lägenheterna om man så önskar.


Vi renoverar huset själva, med undantag för elektriker, plåtslagare och rörmokare. Tanken är att även om huset får en helt ny outlook, vill vi behålla husets själ och lite av dess karaktär. Verandan kommer att bli dubbelt så stor och kunna rymma många soldyrkare...


I juli 2021 fick vi äntligen önska våra första gäster välkomna till Veras Veranda!

Anci & Nicke Niklasson